Çocuklarımızı Elektronik Bağımlılığından Kurtaracağız!

Çocuklarımızı Elektronik Bağımlılığından Kurtaracağız!

Ülkü Ocakları “Efsaneyi” Bursa’ya Kazandırıyor… Ülkü Ocaklarından Unutulan Oyunlara Şifa… Kısa bir süre önce Bursa Ülkü Ocakları Başkanlığına gelmesine rağmen il genelinde başlatmış olduğu sosyal farkındalık projelerine yeni yılda yenilerini eklemeyi planlayan Cahit Özdemir ve Yönetimi “Geleneksel Sokak Oyunları Şenliği” ile tekrar unutulan efsaneyi hatırlatacak. Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Fuar Alanında 18-19 Ocak’da yapılması planlanan Şenlik için hazırlıklarını tamamlayan Bursa Ülkü Ocağı Bursalı çocukları sınırsız eğlenceye davet ett.

Al Çocuğunu, Eğlenceye Katıl…

Özdemir; “Sosyal Dayanışma ve Sorumluluk Projelerimiz kapsamında çocukluğumuzun vaz geçilmezi olan Sokak Oyunlarını yeni nesil çocuklarımızla tanıştırmak istiyoruz. Amacımız elektronik cihazların esiri haline gelen çocuklarımıza farklı oyunlar ile de hem eylenebileceklerini hem de düşünme, karar verme yeteneklerini geliştirebileceklerini gösterebilmek. Aile büyükleri hayat şartlarının getirdiği durum nedeniyle hem anne hem de baba çalışıyor, çocuk okuldan geldikten sonra direk ya cep telefonu yada bilgisayar ortamında kayboluyor. Arkadaşlarımız, aileler de çocuklarının sokakta oynayabileceği oyunları araştırdığını tespit edince böyle bir organizasyona vesile olmak istedik. Biz de; hem eğitimciler, hem de aileler için unutulan geleneksel oyunları ki; en son 90’larda çocuk olanlar bilir bu oyunları, tekrar yaşatmaya karar verdik. Teknoloji ile birlikte, sokakta oyun oynamak da rafa kalktı. Bu oyunlarımızın hatırlanması birkaç noktada önemli. Bunlardan bir tanesi çocuklarımız bu oyunlarla sokaklarda sosyalleşiyorlardı. Bir araya gelerek birlikte iş yapmanın zevkini ve tecrübesini kazanıyorlardı. Bu oyunlar aynı zamanda çocuklarımızın fiziksel gelişimine katkı sunuyor, özellikle spor yapmalarını sağlamış oluyor.” Dedi.

Şenlikte “Yok” Yok!

Özdemir; “Bir başka yönü de zihinsel gelişimlerine katkı sağlıyor. Çocuklar burada fark etmeden zihinlerini kullanıyorlar, tabiri caizse matematiğin fiziğin pratiğini yapıyorlar. Özellikle günümüzde çocuklarımızın teste yöneldiği bir dönemde bu oyunların yaygınlaştırılıp çocuklara tanıtılmasının çok büyük bir önemi var. Eski yıllarında sokaklarda neşeyle oynan çocuk oyunlarının yeni nesillere tanıtılması için Ülkü Ocakları tarafından alan hazırlanacaktır. Eski efsaneler olan Yakar Top, Yerden Yüksek, Bezirganbaşı, Mendil Kapmaca, Yağ Satarım, Üç Taş, Beş Taş, Köşe Kapmaca, Birdir Bir, Seksek, İp Atlama, Çivili Futbol, Topaç Çevirme, Gazoz kapağı gibi oyunları onlarla birlikte oynayacağız. Türk dünyasının çocuk masallarının hem anlatılacağı hem de interaktif katılım ile canlandırılacağı, el becerilerini geliştirecekleri atölye çalışmalar, geleneksel okçuluk çalışmaları yapacağız. El becerileri olan Kağıt Katlama, Ebru, Baskı, geleneksel değerlerimiz Okçuluk, Mehteran Gösterisi, Kılıç Kalkan Gösterisi, Karagöz Hacivat Gösterisi, Cem Amca ve Baba Dodo Gösterisi, Takatuka Bandosu ile Sahnedeyiz Yarışması, İllüzyon Gösterisi de olacak. Çocuklar Tırmanma Duvarı, Canlı Langırt, Dev Dart, Boğa, Engelli Parkur, Kaydırak, Kale Zıp Zıp ile stres atacak. Yapacağımız stant ve yarışmalar için bizlere destek vermeyen herkese kapımız açık. Ocağımıza gelerek bizler ile temasa geçebilirler.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?