Bursaray İçin Rant Odaklı Değil, Kalıcı Çözümler Üretilmelidir…

Bursaray İçin Rant Odaklı Değil, Kalıcı Çözümler Üretilmelidir…

Burulaş-Bursaray İstasyonları Kamuya Aittir, Daha FazlaTicari Olarak Kullanılmamalıdır… 2019’un son toplantısında Bursa Büyükşehir Meclisinde “Zam ve İsim Hakkı” tartışmaları damga vurdu. Su, Ulaşımda zam tarifelerinin de görüşüldüğü toplantıda MHP Yıldırım ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Gurup Sözcüsü Mustafa Kargılı; “Suya olan zam isteği için vatandaşlarımızın aleyhine olduğu için karşı çıkabilirdik, ama son zamanlarda yaşanan girdi maliyetlerini düşünerek uygun gördük. Ama Bursaray İstasyonlarının isim hakkının ticari kuruluşlara devir edilmesini uygun görmüyoruz.” Dedi.

Su Zammını İstemeyerek de Olsa Kabul Ettik…

Meclis toplantısından sonra görüşlerini belirten Kargılı; “Su fiyatlarına olan yüzde 15 zammın vatandaşlarımızın aleyhine olmasına rağmen ancak piyasa gerçeklerini göz önüne aldığımız da, elektrik ve doğalgaza 2 yıldır gelen zamlara karşılık BUSKİ şirketimizin 2 yıldır su fiyatlarını arttırmadığı gibi 2 yılda, 3 kez % 10 ‘luk dilimlerle bir indirim yaparak vatandaşlarımıza, toplamda yaklaşık %27’lik  bir indirim sağlamıştır. 01.01.2020 tarihinden itibaren su bedeline %15 zam yapmasına, popilist yaklaşırsak, vatandaşlarımızın aleyhine olan bu durumun BUSKİ şirketimizin yapacağı yatırımlarda ekonomik yönden sıkıntı yaşamaması ve yatırımlarına devam edebilmesi  için bu fiyat ayarlamasının uygun olacağını kabul ettik.” Dedi

İstasyonlar Rant Kapısı Değildir!

Kargılı; “Bursa’nın değerli bir markası olan Burulaş’ın gelirini arttırıcı çözümler getirmesini MHP olarak memnuniyetle karşılıyoruz, ancak istasyonların isim hakkını bir ticari meta gören bu talebi bir kaç yönden uygun bulmuyoruz. Öncelikle usulsüz bir yetki devri olduğunu düşünüyoruz, ayrıca bunun bir isim değişikliği olduğu konusunun tartışmaya açık olduğu, dolayısıyla 3 te 2 çoğunluk gerektirdiği kanısındayız. Bu nedenle de konunun Hukuk Komisyonunca da incelenmesi talebinde bulunduk. İsim hakkını alan firma bunu daha alt firmalara devir edeceği noktasında tereddütlerimiz var. Metro duraklarının isim hakkı önce ihale ile bir firmaya verilecek, daha sonra bu firma şartnameye uygun olan reklam verenlere kiraya verecek. Sonuç olarak, Mac Donalds gibi, kola gibi firmalar bu isim hakkını satın alabilecek. Okula gidip gelirken öğrencilerimizin, bu isimlerin anonslar ve görseller ile beyinlerine işlenmesini uygun bulmuyoruz, bu nedenle eğer duraklar firmalara kiralanacak ise bu isimlerin de meclisimizin onayından geçmesinin daha doğru bir uygulama olacağını düşündüğümüz için bu teklife olumsuz oy kullandık.” Dedi. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?