Kafayı Koyduk Bir Kere…

Kafayı Koyduk Bir Kere…

Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Bora Özkula’nın genel kaptanlığını yaptığı tiyatroya gönül veren gençler Bursa’ya yeni bir tiyatro sahnesi kazandı. Kafa Sanat ismi ile Özlüce Arena AVM içinde Bursalı iş adamlarının da desteği ile Tiyatro Sahnesi oluşturdu. Geçtiğimiz hafta açılışı CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem tarafından yapılan Kafa Sanat Testosteron oyunu izleyicilerden tam not aldı.

Kafa Sanat Olarak Bursa’ya Eserler Kazandıracağız…

Özkula kendilerine destek veren iş dünyasının saygı değer iş adamlarına ve kendilerini yalnız bırakmayan tiyatro izleyicilerine teşekkür ederek; “Bursa bir Sanat Kenti, bir Tiyatro kentidir. Ülkemizin en eski tiyatro kültürüne sahip kentlerindendir. Bu sanata gönül veren bizler ve gençler bu kentte, bu kentin tiyatrolarından ve tiyatrocularından çok şeyler öğrendik. Her birimiz ülkemizin çeşitli üniversitelerinde oyunculuk ve tiyatro eğitimlerimizi de tamamlayarak kentimize döndük. Tiyatro yapmak için yanıp tutuşan kalplerimizi size açtık. Ve kafaya koyduk. Dünyamızı anlamak, anladıklarımızı sizlere anlatmak için en doğru yol sanat ve tiyatro idi. Çünkü tiyatro; İnsanı, İnsana, İnsanla anlatan, insanları gülerek veya ağlayarak, sağaltan-rahatlatan, aydınlatan, yol gösteren en önemli sanattır. Çünkü Tiyatro aydınlık geleceğin temellerini atar.  Çünkü sanat ile tanışmış, yaşamının bir parçası gibi görebilmeyi sanat ve tiyatro vasıtası ile öğrenen insanlar, sanat ile Özgüven kazanırlar, Karar verme becerileri gelişir, Kendilerini başkalarına daha iyi ifade ederler, İyi iletişim kurabilirler, Araştırmacıdırlar, düşüncelerini bilgi ile de anlamlı kılmayı bilirler,Yaratıcıdırlar, Verimlidirler, Kültüre ve insani değerlere önem verirler, Barıştan ve Demokrasiden yanadırlar, Dürüsttürler, Hoşgörülüdürler, Ulusal ve Evrensel değerlerle ilgilenirler, Kendilerini başkalarının yerine koymayı bilirler, Yurttaş olma sorumluluk ve bilinci ile hareket ederler, Bu ve benzer özelliklere sahip olan insanlarla oluşan toplumun standardı yükselecektir. Biz KAFA SANAT Tiyatrocuları geleceğimizi bu hedefe yönelterek, toplumun geleceğine açmazlar sunmaya çalışıyoruz.” Dedi.

Tiyatro Sahneleri Yeterli Değil…

Gençlerin her zaman yanında olduğunu belirten Özkula; “3 sezondur kısıtlı imkanlar ve bize tahsis edilen salonlarda oyunlarımızı sahneleme şansı bulduk. Çünkü sahnemiz olmadığı için bulabildiğimiz veya kiralayabildiğimiz salonlarda oynadığımızdan az sayıda oynandı oyunlarımız. Bursa seyircisinin yoğun talebi devam ediyor, biz de oyunlarımızı devam ettiriyoruz. Kuruluşumuzdan başlayarak oyunlarımızın yanı sıra düzenlediğimiz Yetişkin ve Çocuk Tiyatro Atölyelerimize ve Diksiyon, Drama Kurslarımızı da sürdürüyoruz. Bursa’mızda yerleşik düzende, kadrolu, sürekli perde açan iki Belediye (BBŞBT, NKT) ve Devlet Tiyatrosu bulunmaktadır. Bu tiyatrolar kendi salonlarında çalışırlarken kentin diğer özel tiyatrolarına çok sınırlı sayıda salon tahsisi yapabilmekteler. Yerel belediyelerin salon ve kültür merkezleri yetersiz ya da tiyatroya uygun değildir. Nilüfer Belediyesi’nin yerel ve özel tiyatrolara yıllarca bedelsiz salon tahsisi yapmasını yadsıyamayız, şimdiye kadar verdikleri desteğe teşekkür borçluyuz, ancak çok talep olması ve az sahne olması nedeniyle iki ayda bir gün salon edinmek yeterli gelmemekteydi. Yeni kurulmuş bir tiyatronun kendini tanıtması ve kabul görmesi de mümkün olamıyordu. Kamu tiyatrolarında kadro bulup çalışma imkanı bulamayan, tiyatro okullarından mezun olmuş binlerce oyuncu tiyatroların çevresinde dolaşıyor ancak kendi mesleği dışında işler yaparak karın doyurmaktadırlar. Eğer bizler doğduğumuz kentte; eğitimimiz ve altyapımız ile kendimizi tiyatro yapmaya adadıysak, kendimizi göstermek ve tanıtmak için yerleşik sahne-salona sahip olmalıydık. Bu arayışımıza ve isteğimize, Bursa’mızın hayırsever iş insanı Müteahhit-İnş. Mühendisi Ali Karasu destek oldu ve sahnemizin yapılmasına imkan sağladı. Kendisine şükran borçluyuz. KENT OYUNCULARI’nın, geçtiğimiz günlerde ebediyete uğurladığımız, Türk Tiyatrosu’nun büyük Sanatçısı Yıldız KENTER’ in 1968 yılında kendi tiyatrosunu kurarken uyguladığı yöntemi örnek alarak sahnemizi meydana getirdik. Bu yöntem; Kentin dinamiklerinin ve sanatseverlerinin,  yaptıkları katkı karşılığında, salonda bir koltukta ismini yaşatmak idi. Ekonomik krizin yaşandığı bu dönemde bu çalışmaya yanıt verebilen çok az oldu. Bugüne bizlere destek veren tüm iş dünyasının duayenlerine şükranlarımızı sunuyoruz.” Dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?