“Türkyılmaz’a Topu Taca Attırmayacağız!”

“Türkyılmaz’a Topu Taca Attırmayacağız!”

MHP ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yine karşı karşıya geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mudanya İlçe Başkanlığı yayımladığı yazılı basın açıklamasıyla Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı uyardı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında Başkan Hayri Türkyılmaz’ın sarf ettiği sözlere dikkat çekilerek “Bu ülkede etnik, dini, kültürel farklılıklar üzerinden fitne üretip siyasi rant devşirmeye çalışan herkes iyi bilmelidir ki Milliyetçi- Ülkücü camia olarak bu ülkedeki bir çakıl taşını bile kaybetmeye tahammülümüz yoktur.” vurgusu yapıldı. (Haber Fotoğraf Kaynak Mudanya.gen.tr.)

MHP Mudanya İlçe Başkanlığının yaptığı basın açıklamasının tam metni;

“KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mudanya İlçe Yöneticilerimiz ve Belediye Meclis üyemiz Sayın Bülent ERDEN tarafından Mudanya Alevi Kültür Derneğine bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Ziyaret esnasında gündeme gelen Alevi vatandaşlarımızın Cemevi talebine istinaden;  06.12.2019 Cuma günü gerçekleşen Mudanya Belediyesi Meclis Toplantısı’nda, MHP grubumuz adına Meclis Üyelerimiz Bülent ERDEN ve Adil BAYRAKTAR tarafından belediye meclisine verilen Cemevi inşaası ile ilgili bir önerge sunulmuştur. Verilen önergeye karşılık, Mudanya Belediye Başkanı Hayri TÜRKYILMAZ temsil ettiği makama yakışmayan talihsiz bir söylemde bulunmuştur.

Alaycı bir üslupla “Yani duvarlarına çarpı koyulan bir anlayıştan Cemevine, böylesine sahip çıktığınız için teşekkür ederim” ifadesini kullanan Hayri TÜRKYILMAZ’a meclis üyelerinin “Umuyoruz yanlış anlamışızdır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni bu provakatif eylem ile, bölücülük ile suçlamıyorsunuzdur?” sorularını “Maraş, Çorum, Madımak olaylarını herkes biliyor” şeklinde provokatif ve hedef göstererek ayrıştırıcı bir dille cevaplama gafletine düşmüştür. Meclis üyelerinin sorularına karşılık hedef göstermediğini asla belirtmemiştir.

Milliyetçi Hareket Partisi Mudanya İlçe Teşkilatı olarak Hayri TÜRKYILMAZ’a sürekli olarak kullandığı barış ve kardeşliğin ne olduğunu iyi kavraması gerektiği tavsiyesinde bulunuyoruz.

Bu ülkede etnik, dini, kültürel farklılıklar üzerinden fitne üretip siyasi rant devşirmeye çalışan herkes iyi bilmelidir ki Milliyetçi- Ülkücü camia olarak bu ülkedeki bir çakıl taşını bile kaybetmeye tahammülümüz yoktur.

Hayri TÜRKYILMAZ çelişkili söylem arıyorsa; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün adını her seferinde anması bizi aynı kendisi gibi sevindirmektedir.

Fakat Türkyılmaz şanlı tarihimizin önemli mekanlarından biri olan Mütareke Evi önünde terörist evlerinden çıkmayan sözde türkücüleri çıkartıp devlet kasasından tüyü bitmemiş yetim hakkını ödediğini de herkes gayet iyi biliyor. Bizim ne alevi canlarla ne de ülkemizin herhangi bir kıymetiyle aramıza girmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

1 Yorum

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?