“Ekonomi Firarda, DSP Sahada!”

“Ekonomi Firarda, DSP Sahada!”

DSP Bursa İl Başkanlığı yeni yönetimi ve ilçe başkanlarının da hazır bulunduğu bir etkinlik düzenleyerek basınla buluştu. Etkinliğe DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul’da katıldı. Kul’un iddiaları ise etkinliğe damga vurdu. DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı’nın konuşması ile başlayan etkinlikte yeni ilçe başkanlarına yetki belgesi de verilerek etkinlik tamamlandı.

Ekonomi Krizi Halka Yansıdı!

İl Başkanı Akıncı; “Ülkemizde siyasi olayların anlık değiştiği bugünlerde DSP olarak ilçe kongrelerimiz den sonra il kongremizi tamamlayıp 11. büyük kurultayımıza gidiyoruz. Seçilen ilçe Başkanlarımız ve il yönetim kurulu üyelerimizle birlikte kuramsal genel başkanımız merhum Bülent Ecevit’in ve önderimiz sayın önder Aksakal’ın ışığında ülkenin ve Bursa’nın sorunlarını çözmeye talip olduğumuzu tüm halkımıza anlatmak üzere yola çıktık. Mutfakların yangın yerine döndüğü elektrik fiyatlarının doğalgaz fiyatlarının su ve ulaşım fiyatlarının gelen zamlarla nerede ise yüzde 50 oranında arttığı, meclisin gece yarısı yaptığı kanunlarla ortaya koyduğu yeni vergilerle nerede ise soluduğumuz havaya dahi vergi ve cezalar koyduğu şu günlerde aklımızla alay edercesine enflasyonun düştüğü kalkınma hızımızın arttığı milli gelirin yükseldiği anlatılmakta, pembe tablolar çizilmektedir.” Dedi.

“Ekonomik Bunalımdayız!”

Akıncı; “Ya biz bu anlatılan Türkiye’de yaşamıyoruz, ya bize bunu anlatanlar sokağa çıkmıyor. Asgari ücretin 2020 TL olduğu emekli maaşlarının 1000 TL altında olmadığı söylenen, işsizlik oranının ve enflasyon oranının kendi bakanlarının verdiği çelişkili rakamlarla gizlenmek istendiği üretimin ne şekilde artması gerektiğini söylemeyen bir yönetim. Bunun yanında tüm bu olaylara seyirci kalan ama kumpaslarla anılan bir ana muhalefet ülkenin dertleri unutulmuş bu sarmaldan nasıl kurtulacağımıza çare olmaktan uzak bir muhalefet. Bizler DSP olarak diyoruz ki; Yükselen ulusal gelir dengeli dağılmıyorsa. Halk yoksulluk içinde yaşarken. Ancak sayılı kişiler kalkınıyorsa. Belli bölgeler yöreler gelişirken. Yurdun başka bölgeleri, yöreleri geri kalıyorsa,  üretim artarken üretim biçimi ve ilişkileri

köklü bir değişim geçirmiyor. Bilgi ve teknoloji düzeyi yükselmiyorsa. Ülkenin maddi varlığı artarken halkın yaşamı. Manevi yönden de zenginleşmiyor. Kültür ve eğitim toplumda yaygınlaşıp gelişmiyorsa

Gerçek ve dengeli gelişmeden söz edilemez. Biz Demokratik solcular diyoruz ki ülkenin ve Bursa’mızın tüm sorunlarını biliyoruz ve çözümün yerel de ve genelde yine bizim kadrolarımız la çözüme kavuşacağın dan eminiz.” Dedi.

“CHP Kucaktan Kucağa Sürükleniyor!”

Genel Başkan Yardımcısı Kul’da; “Mecliste bize kardeş diyen ama hiçbir zaman ağabeyliğini göremediğimiz bir sosyal demokrat parti var. Ne yaptı bu Ana Muhalefet Partisi CHP. Son haftalarda Beştepe’ye kim gitmiş çatışmasında iktidarın ağzına yem oldu, sakız oldu, bir türlü donunu toparlayıp kamuoyunun karşısına çıkamadı! 24 Haziran Genel Seçimlerinde yüzümüze bakmadı, gitti kendi ifadeleri ile söylüyorum, “Madımak Katilleri” olan bir misyonun temsilcileri ile ittifak kurarak kucaklarına oturdu. 31 Mart Seçimlerinde bize uzanan bir el görmek isterdik, 24 Haziran’dan belki ders almışlardır dedik, oda olmadı bizde kendi imkanlarımızla seçimlere girdik. Bursa’da oy oranımızı neredeyse 10’na katladık. Millet İttifakı Adayı Mustafa Bozbey’in kazanamamasını bize mal ettiler. Kendi içindeki koltuk kavgalarını görmek istemediler. Bir önceki ittifak partilerinin çıkardıkları adayları görmezden gelerek! İktidarın küçük ortağı MHP 1969 yılında Milliyetçi Sol yükselişin önünü kesmek için kurulan sistem partisidir. Ve her nedense hep ABD çıkarlarına hizmet edip, onlara teslim olmuştur! DSP Bugün sağlam bir yapı üzerinde yükseliyor. Çok memnunuz. Yükselişimiz devam edecek ve DSP Yönetim Kadrosu ülkenin kaderini belirleyecektir.” Dedi.

DSP Kadroları;

İl Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanlıkları;

İl Sekreteri: Mahmut BAYRAM

İl Saymanı: Hüseyin CİNEMRE

Örgütlerden sorumlu Bşk. Yard.: Doğan BARIN

Resmi kurumlardan sorumlu Bşk.Yard.: Mehmet AKSU

Derneklerden sorumlu Başk.Yard.: Erdoğan AYDOĞAN

Esnaf odalarından sorumlu Başk.Yard. Yakup AVŞAR

Sendikalardan sorumlu Bşk.Yard.:Faysal AKIN

Kadın kollarından  sorumlu Bşk.Yard.:Filiz ÖKSÜZKAYA

Basın ve halkla ilişlkilerden sorumlu Bşk.Yard.: Aycan BUHAN

Gençlik kollarından sorumlu Bşk.Yard.: Saime EFE

Spordan sorumlu Bşk.Yard.: Mehmet Özcan DİNGA

Tarım ve Hayvancılıktan sorumlu Bşk.Yard.: Adem DEMİR

Osmangazi ve Yıldırım ilçeleri ile koordinasyondan: Cesim AKYAZI

Nilüfer ilçe koordinasyonundan: Harun SAMSA

Karacabey, Mustafakemalpaşa, Mudanya ile koordinasyonundan: Hatice ÇAY

İnegöl, Kestel, Gürsu ilçe koordinasyonundan: Halime BALTAN

Gemlik, Orhangazi ilçe koordinasyonundan: Mustafa EGE

Yenişehir ilçe koordinasyonundan :Recep DEMİR

İznik ilçe koordinasyonundan: Erkan YAŞLAK

Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan ilçe koordinasyonundan: Ziya KEPENEK

Seçilen İlçe Başkanları;

Osmangazi ilçe Başkanı: Mehmet SESKIR

Yıldırım İlçe Başkanı: İlknur HAYIRLI

Nilüfer ilçe Başkanı: Münire BANUŞ

İnegöl ilçe Başkanı: Halil BÜYÜKIŞIKLAR

Karacabey ilçe Başkanı: A. Olcay AKINCI (parti meclis üyesi)

Yenişehir ilçe Başkanı: Eyüp ŞAHİN

İznik İlçe Başkanı: Orhan SEVİM

Gemlik ilçe Başkanı: Ahmet YILMAZTÜRK

Gürsu ilçe Başkanı: Bülent TUNCİ

Kestel ilçe Başkanı: Mehmet Muammer ÇELİK

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?