“Yatırım Yağmuru’nun” Tek Damlası Yıldırım’a Yağmadı!

“Yatırım Yağmuru’nun” Tek Damlası Yıldırım’a Yağmadı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Atatürk Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirdiği Basın ile buluşmasında söz ettiği Bursa’ya dair Merkezi Hükümet tarafından gerçekleştirilecek olan icraatlara bir tepkide Yıldırım’dan geldi. İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Serkan Beklen, açıklanan her yatırım için mutlu olacaklarını açıklayarak, bu “Yatırım Yağmurunda” neden Yıldırım olmadığını sordu.

Kronik Sorunların Çözülmesi Önemli

Beklen; Bursa’nın üvey evladı olarak kabul görüldüğünü iddia ettiği Yıldırım’ın ihtiyaçlarının Ankara tarafından görülmemesini ise eleştirdi. Beklen; “sayın Başkan Alinur Aktaş’ın insani gayretleri ile elde ettiği Ankara destekli yatırım projelerini önemsiyoruz. Kolay değil, 6 milyar borç stoku ile Bursa’ya çivi çakmak. Bursa’nın kronik sorunu haline gelen Acemler Kavşağı için yaklaşık ray sistemleri dahil 800 milyon kopararak 1 yıl içinde bitirmeyi planlayarak trafik akışını rahatlamak büyük başarı. Keza 25 yıl önce benimde içinde bulunduğum bir misyonun Kapalı Çarşı ve Tarihi Hanlar Bölgesi için tarihi bir adım atılarak 430 dönümlük alanı kamulaştırarak etrafını açmak için Bakanlığın tam desteğini almak. Yine T2 Hattı ve Bursaray’ın şehrin kilometrelerce dışında olmasına rağmen raylı sistemle birkaç yıl içinde entegre olmasını sağlamak. Basınla olan buluşmasından genel çerçevede akılda kalanlar bunlar.” Dedi.

Birazda Yıldırım İçin Çaba Görmek İstiyoruz!

Beklen, müjdelere bakıldığında Yıldırım için tek bir satır göremediğini belirterek; “Sayın Aktaş’ın görev süresi içerisinde taahhüt ettiği her hizmeti Bursa’nın almasını hem isteriz hem de Bursa’nın menfaatine olan her desteği de veririz. Ancak yapılan açıklamalara baktığımda tek bir Yıldırım müjdesi var. O da Yıldırım’ın 69 mahallesinden hangisi olduğu, nereyi kastettiği anlaşılmayan, kimliksiz bir Kentsel Dönüşüm müjdesi. 750 bin nüfuslu bir Yıldırım, yıllardır alamadığı hizmeti, bugün iktidarla yakın ilişkileri olan ve Türkiye çapındaki iktidarın en büyük belediyesi olan Büyükşehir’den hem istemeye hakkı vardır hem de gerçekleşmesini görmeye. Yıldırım Tıp Merkezini tüm itirazlara rağmen Sağlık Müdürlüğüne devir edildi. Oraya tedavi için gidenler, tedavi noktasında tıkandıklarını iddia ederek, şuandaki durumunu devir edilen Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları sosyal medyadan şakır şakır paylaşıyor. Bölgenin en büyük hastanesi Şevket Yılmaz kapasitesinin üzerinde hasta kabul ediyor. Yıldırımlının, Şehir Hastanesine gidebilmesi için tek araç yok, keza Gürsu ve Kestel’de de yapılan hastaneler olmasına rağmen branş doktoru yoksa orada yaşayan vatandaşlarında tek vasıta ile gitme şansı yok! Yıldırım’ın göz bebeği olan Vişne Caddesindeki kısmi sorunlar devam ediyor. Yıldırım Metrosunun ismi bile geçmiyor, unutuldu! Daha sayacağım en az 100 kalem madde başlığı var! Sayın Aktaş’ın yapmaya çalıştığı verdiği mücadeleyi anlıyorum. Ancak biraz daha Yıldırım’ı düşünmeli! Kimsenin Üvey Evladı muamelesi görmeye tahammülümüz kalmadı!” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?