Boyalı Basın istemiyoruz… Harbi Gazeteci İstiyoruz…

Boyalı Basın istemiyoruz… Harbi Gazeteci İstiyoruz…

DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar bugün takip ettiği bir yayın nedeniyle çılgına döndü. Yayın sonrası yaptığı açıklamada; “Bir yayını bugün izleme fırsatım oldu. Yönetici arkadaşlarım izlemişler bilgilendirme yaptılar bende izlemeye karar verdim. Hayretle baktım çünkü yayında üç kişi iki ADAM vardı. Bak güzel kardeşim size bizler bir eleştride bulunduğumuzda hani diyorsunuz ya “GAZETECİLİĞİ sizden mi öğreneceğiz” bende şimdi sana soruyorum nasıl siyaset yapacağımızı senden mi öğreneceğiz ?

Anlatıyor şu partinin ilçe başkanı şöyle olmalı bu partinin ki böyle olmalı falan filan. Yaav he he… anlat heyecanlı oluyor. Siyaset dizaynı yapma çabalarını bırak. Bak ben anlatayım istersen daha heyecanlı olacak.

Basın açıklamasının içeriğinde olmayan MANŞET atarsın.Amaç reyting…

Yalan veya yanlış haber yaparsın. Adına BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ dersin.

Ajans çalıştırıp İKTİDARA yakın durursun. Cebini doldurursun.

Bu en trajikomik olanı. Muhalefet İlçe Başkanını fotoğraftan kesmek için Mesudiyede cami açılışında imamı bile kesersin. Aman fotoğrafta Halil görünmesin yeter.

Başkanların, siyasetçilerin gözüne baka baka şarkı söylersin. Şarkı söylemene saygı duyarım Bursa da çok sahne var istediğine çıkabilirsin.

Seçim zamanı muhalefet adaylarından, daha büyük gazete ve tv’lerin istemediği bedelleri istersin. Senin gazetende olmasınlarda AĞAbeylerin kızmasın diye.

İnegöl’ün sanayi çilesini dile getiririz altyapısını söyleriz. Kurtlar vadisi veya mafya havası vererek haber yaparsın.

Adayların katılacağı canlı yayın tertiplersin ama tüm adayları aramazsın. Teklif bile edemezsin. AĞAbeylerin izin vermez aman aç kalırsın.

Genel Başkan gelecek diye haber yollarız. Muhabir yollama zahmetine bile girmezsin.

Sevdiğini haber yaparsın. Sevmediğine çamur atarsın.

Hadi hepsini geçtim. Seninle aynı karaktere sahip olan diğer şahısla bir olup bir kitlenin gönül verdiği saygı duyduğu insana hayasızca hakaretler edersin. Telefonla arayınca telefonuna bile bakacak cesaretin olmaz. Ya yazmayacaksın ya da o telefonu açacaksın.

Bak kardeşim çok güzel bir söz vardır. Başkalarının yürekli, cesur ve dürüst siyasetine “SİVRİ” diye kulp takacağına önce çuvaldızı kendine batıracaksın. CHP, MHP, DSP, DP, IYI,SP veya AKP hangi parti olursa olsun bu mücadeleyi veren insanlar emin ol çok fedakarlık yapıyorlar. Yaşadıkları kent için ülke için acaba ne yapabiliriz derdindeler. Yöntemleri farklı olabilir. Sen mesleğini ahlaklı bir şekilde yapmak istiyorsan HABER seçmeyeceksin. Bu bana göre haber değil bu bana göre haber demeyeceksin. İnegöl’de 260 bin kişi yaşıyor sana göre haber okumayacaklar. Senin için haber niteliği veya niceliği olmayan bir konu binlerce insan için çok önemli bir HABER niteliği taşıyabilir. Yok ben böyleyim diyorsan birilerinin senin ve kankalarının canını acıtan siyasetinden rahatsız olmayacaksın.” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?