Kent İçin Bir Adımda Biz Atıyoruz…

Kent İçin Bir Adımda Biz Atıyoruz…

Bursa’nın aktif mimarı boş durmuyor. TMMOB Peyzaj Mimarları Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, kentin sorunlarına çare bulmak için 7/24 çalışıyor.

Muhtarlık ziyaretleri de yapan Yörüklü, Osmangazi Kükürtlü Mahalle Muhtarı Canan Akın Demir’i ziyaret ederek peyzaj konusundaki yaptığı araştırmalara bir yenisi de eklemiş oldu. Yörüklü; “Kentlerin derdine derman olmaya çalışan yürekli bir kadın. Canan Akın Erdem. Muhtarlarımız kentlerimiz için katkı sunmaya çalışan küçük birer “Belediye Başkanı” gibidirler. Bu konuda özellikle kadın muhtarlarımızla ayrı bir duygu ile gurur duyuyorum. Kükürtlü muhtarımız Canan Akın Erdem de bu “Yürekli “seçilmiş kadın yöneticilerimizden. Mahallesine dair peyzaj adına verebileceğimiz her türlü katkıya bizler hazırız. Yeter ki her alanda kadınlarımız söz sahibi olsun kadının adı olsun.” Dedi.

Engellere Zabıta Takılmadı…

Engeliler haftasına az bir süre kaldığına dikkat çeken Yörüklü’yü “Zabıta” ziyaret etti. “Nilüfer’de Bisikletli Kartallardan Eriştiren Meleklere.” Nilüfer Belediyesinin bisikletli kartallar olarak bilenen Zabıtaları şimdi erişilebilir kentlerde eriştiren melekler oldular. Bu vizyon ve ilke doğrultusunda hareket eden Nilüferli Zabıtalar aralık ayı içinde düzenlenecek engelliler haftasında farkındalık yaratmak için bir kez daha kolları sıvadı. Nilüfer Belediyesinin eriştiren melekleri Nilüfer ilçesinde engelli, yaşlı, hamile gibi erişimde desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara yardım eden “Eriştiren Melekler Timi” ni kurdu. Çalışmalarını uzun süredir devam ettiren eriştiren melekler timi Nilüfer Belediyesi Sağlıklı Kentler Birliği Koordinatörü Necla Özkaplan Yörüklü’yü de makamında ziyaret etti. Ziyarette Nilüfer Belediyesi zabıtaları Eriştiren Melekler Tim’inden Ali Özdemir Serhan Sarı, Murat Altın hazır bulundu. Bursa’da 2 ve 3 Aralık tarihlerinde düzenlenecek erişilebilirlik çalıştayı etkinliklerine hazırlanan “Nilüfer Belediyesi Zabıtası Eriştiren Melekler Timi” farkındalık Haftası ile ilgili bilgi deneyim çalışmalarına ait videolar ve fotoğraf verilerini Koordinatör Necla Özkaplan Yörüklü ye teslim etti. Peyzaj Mimarları gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti gelen zabıtalara belirtti.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?